Over Project Let Me Know

Mascotte Project Let me Know en Stichting Stop Pesten Nu

Wat is Let Me Know?

Project 'Let me know' is een landelijk project voor iedereen die tegen pesten is en er iets aan wil veranderen. Het doel van het project is om mensen bewust en onbewust aan het denken te zetten - ben ik een Let Me Knower OF ben ik een pester. Deze vraag zal bij iedereen opkomen die met Let Me Know geconfronteerd wordt, ongeacht of je nu mee wil doen aan het project of niet. Voor de slachtoffers kan het fijn zijn om kinderen en volwassenen, welke zij niet kennen, zo'n polsbandje te zien dragen.

Maak jij je ook zichtbaar en benaderbaar?

Een Let Me Know-polsbandje maakt de drager zichtbaar benaderbaar voor een slachtoffer van pesten. Door het bandje te dragen zeg je: 'Jij kunt bij mij terecht'. Iedereen kan het polsbandje dragen en daarmee hulp bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen die worden gepest. Het is misschien niet altijd mogelijk direct een oplossing te vinden, maar alleen al een luisterend oor is heel veel waard.

Doel

Let Me Know zet zich in om met de inkomsten van de polsbandjes dagen weg/uitjes te organiseren om gepeste kinderen een gezellig dagje te bezorgen.
Een paar keer per jaar organiseren wij een speciale Let Me Know-dag vol verrassingen.
Het worden mooie dagen waarmee wij willen laten zien dat iedereen er mag zijn zoals hij of zij is. Bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark, musical of andere leuke verrassingen. De kinderen en jongeren die onder enorme druk staan verdienen dit! Uiteraard gaan er altijd deskundige mee. Deze dagen zijn 100% anoniem en er mogen die dag ook geen foto's gemaakt worden.
 

Hoe kun jij helpen?

Door het kopen van een Let Me Know-bandje doneer je aan Project Let me know. De bandjes zijn per mail te bestellen. De inkomsten van de bandjes komen geheel ten goede aan de Let Me Know-dagen.
Bent u een leerkracht verzorger/ouder, trainer of hulpinstantie en kent u een kind, jongere of volwassene die u een mooie dag toe wenst samen met team Let Me Know, letmeknownl@gmail.com ons dan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u als bedrijf deze dagen sponsoren of als park ons helpen deze kinderen/jongeren een onvergetelijke dag te bezorgen kunt u ons letmeknownl@gmail.com.
 

Wat is het idee achter de bandjes? Daarvoor laten wij Esther de bedenker en initiatiefnemer aan het woord.

Esther: "Andere mensen zien heel vaak niet dat er gepest wordt en degene, die gepest wordt, weet vaak niet bij wie je echt terecht kunt. Hoe vaak zien en lezen we reacties als 'Ik wist het niet, ik had zo graag iets voor je willen doen?' Mijn idee is om een bandje met een duidelijke kleur te ontwikkelen dat men kan kopen voor een minimaal bedrag. De opbrengst hiervan gaat naar een 24-uurs pestlijn en naar uitjes voor gepeste kinderen, jongeren en volwassenen. Vaak zie je niet wat er speelt, wie er gepest wordt, terwijl je wel zou willen helpen. Door het dragen van het bandje laat je zien dat je niet alleen tegen pesten bent, maar dat je er ook wilt zijn voor degene die gepest wordt. Samen kunnen we echt een verschil gaan maken! Draag je het bandje, dan zeg je: 'Let Me Know'. Hoe fijn moet het zijn voor bijvoorbeeld kinderen in de brugklas als ze leerlingen uit de vierde klas zien met een bandje om. Het zal voor een gepeste een groot verschil maken dat je ziet aan wie je hulp mag vragen. Positieve aandacht en steun is het sleutelwoord van dit idee. Door het dragen van het bandje laten wij met elkaar aan iedereen die gepest wordt weten: 'Laat het me weten, ik kan niet alles oplossen, maar samen kunnen we hulp zoeken, ik ben er voor je!' Maak jij je ook zichtbaar en benaderbaar voor kinderen en volwassenen die gepest worden? Maak samen een circle of change!"