Nieuws / Blogs

"Nooit worden uitgenodigd voor een kinderfeestje is vreselijk. Daarom organiseren we dit feest." Esther de Blij organiseert vandaag een kinderfeest waar alleen gepeste kinderen welkom zijn.

"Nare herinneringen kan ik niet wegnemen, maar ik kan wel mooie herinneringen laten ontstaan", zegt organisator Esther de Blij. Ze is van de stichting 'Let me know', een club vrijwilligers die zich inzet voor gepeste kinderen. "Het is de allereerste keer dat we een kinderfeest organiseren voor kinderen die gepest worden of werden. Het is in Leusden, maar de kinderen komen uit het hele land."

LEUSDEN - Als enige nooit uitgenodigd worden voor een kinderfeestje is nooit leuk. Daarom geeft de organisatie 'Let me Know' die zich inzet voor gepeste kinderen, in Leusden een feestje voor deze kinderen.

Het gaat om kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Bang dat kinderen zich niet durfden op te geven voor dit feestje, was de organisatie van 'Let me Know' niet. "Ouders hebben er zoveel vertrouwen in dat er vanmiddag toch zeker 50 kinderen komen", vertelt organisator Esther de Blij.

ANONIEM

Onlangs vond de jaarlijkse Let me know-dag plaats. De dag is een initiatief van Esther de Blij, en zit vol leuke activiteiten voor gepeste kinderen die nooit op feestjes worden uitgenodigd. De dochter (11) van Debbie Gort (38) bezocht het feestje. En met succes!

Debbie: "Mijn dochter Gaby werd vooral op haar vorige school erg gepest. Ze heeft nou eenmaal mijn bouw, dus ik weet precies hoe vervelend dat is. 'Hee dikkertje' hoorde ze regelmatig. Met gymles werd ze als laatste gekozen en in de speeltuin kreeg ze altijd rotopmerkingen.

Kinderen en jongeren die te maken krijgen met pesten, verdienen ook fijne herinneringen. Dat vindt initiatiefneemster Esther de Blij van project Let Me Know, een organisatie die opkomt voor kinderen die gepest worden en zich hierdoor buitengesloten voelen. De vrijwilligers van Let Me Know houden daarom woensdag 24 januari, mede met de AFAS Foundation, een feestmiddag bij AFAS.

Beste ouder(s) verzorger(s),

Wij vangen veel signalen op van de kinderen maar ook van de ouders(s) verzorger(s) van veel kinderen dat het onderwerp' kinderfeestjes en uitnodigingen' op scholen vaak voor veel verdriet zorgen. Hoe vaak gebeurt het dat dezelfde kinderen altijd overgeslagen worden? Veel kinderen geven daarom zelf maar geen feestje meer omdat ze gewoon niet weten wie ze uit moeten nodigen.

Om het interview met Esther te beluisteren op 100% NL volg deze link. Uitnodiging voor 200 gepeste kinderen tussen de 6 en 12 jaar voor een groot feest op 17 augustus in Leusden. Meldt jouw zoon of dochter zo snel mogelijk aan!

Beste ouder(s) verzorger(S),

Een blog van oprichtster Esther de Blij

U kent vast ook de hartverscheurende berichten op social media van kinderen en jongeren, die geen andere uitweg meer zagen dan zelfmoord door pesten. Een paar jaar geleden las ik een overlijdensbericht van een jongen van net 12 jaar. Zo jong nog; aan het begin van zijn leven en dan deze keuze gemaakt, veroorzaakt door pesten en treiteren van anderen. Afschuwelijk!

Ik, als moeder van 3 kinderen, heb huilend dat bericht, maar ook de berichten die op Facebook geplaatst werden door leerlingen van zijn school, gelezen:

Waar ga ik beginnen met een verslag te schrijven over een dag die eigenlijk niet te beschrijven is, wat een mooie en bijzondere dag.
Ik ga het toch proberen, want wat hebben we genoten!

mensen in de zon

Bijna is het zover: onze 5e Let Me Know-dag!

We gaan er een mooie dag van maken, de vrijwilligers zijn achter de schermen druk bezig met het organiseren, binnenkort gaan de uitnodigingen de deur uit!! Het wordt een dag waarin wij mooie herinneringen gaan creëren met elkaar.

Ken of ben jij iemand die met ons mee wil? Mail dan snel naar letmeknownl@gmail.com en dan nemen wij contact op. Het wordt een topdag! 

Wat een mooi bericht hebben wij ontvangen van Xandra en Wouter! Uit hun bericht blijkt at onze Let Me Know-dagen uitpakken zoals wij hopen. We zijn super blij voor Xandra en Wouter, zij hebben elkaar gevonden er zijn vriendschappen ontstaan! Hier doen we het voor! Dit motiveert ons om nog harder te werken , want we zijn al weer druk bezig voor de vierde Let Me Know-dag!

Samen Sterk tegen pesten!

Wij gaan 3 workshops aanbieden aan verenigingen! Wilt u dat uw verenging ook daadwerkelijk opstaat tegen pesten? Mail ons dan samen met uw motivatie voor 1 juli. En wie weet komen wij samen met onze trainers naar uw vereniging. Samen staan we sterk tegen pesten en maken we het verschil!

Pesten moet stoppen en Let Me Know is een project waarvan het hoofdthema is: Samenwerking tussen trainers/leiders en jeugdleden tegen pesten.

Wat heeft team Let Me Know  supermooie, bijzondere dagen beleefd met 88 kinderen die allemaal stuk voor stuk fantastisch zijn. We zijn samen naar de voorstelling Beauty and the Beast geweest in het Afas Circustheater. Bedankt dat jullie er waren en we hopen jullie allemaal weer te zien bij de volgende Let Me Know-dag! AFAS Software bedankt dat wij dankzij jullie twee zondagen te gast waren in het circustheater Scheveningen!

TV-Sportplezier schreef een waanzinnig mooi artikel over Let Me Know, waarin ook wordt uitgelegd hoe jij het verschil kunt maken. Als individu, maar ook als vereniging of sportclub! Hun artikel vind je >> hier

Bedankt TV-Sportplezier!

Wat zijn wij blij dat we weer een sportclub aan onze ambassadeurslijst kunnen toevoegen!

Het D1-elftal van voetbalvereniging M.S.V.71 staat samen sterk tegen pesten. Alle kinderen dragen sinds afgelopen maand het Let Me Know-bandje om op hun vereniging 'zichtbaar en benaderbaar' te zijn voor alle jeugdleden!

[fullwidth background_color="" background_image="" background_parallax="none" parallax_speed="0.3" enable_mobile="no" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding_top="20" padding_bottom="20" padding_left="0" padding_right="0" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][one_full last

Vandaag precies een week geleden mocht ik deelnemen aan de AFAS MVO Challenge.
Ik stond daar voor de kinderen, jongeren en volwassenen, omdat er nog zoveel moet gebeuren tegen pesten. De gevolgen van pesten zijn afschuwelijk, wonden helen - maar littekens blijven...

Wat vond ik het eng en spannend, maar ik dacht: 'als je enorm gepest wordt, dát is eng en vreselijk. Om dan elke dag naar school te moeten, wetende dat...'

MAASSLUIS| “Wij kunnen het gewoon niet geloven” is de eerste reactie van het team van Project Let Me Know! In een veld van 8 kandidaten waarin ieder tien minuten kreeg om zijn initiatief toe te lichten [ te ‘pitchen’] kreeg Esther de Blij het voor elkaar. Haar verhaal (pitch) maakte veel indruk waardoor zij 2de is geworden in de AFAS mvo challenge. Aan deze klassering is een prijs verbonden van 20.000 euro. Een buitengewoon mooie financiële opsteker voor het project, maar dit is niet alles. Het project  heeft ook een “let me know dag ” aangeboden gekregen!

Ook deze blog hebben we mogen ontvangen van een tiener die zondag mee was naar de allereerste Let Me Know-dag. Ze schrijft blogs omdat dit haar helpt. Zelfs kinderen/jongeren in andere landen lezen haar blog en zo kunnen ze dingen delen die ze meemaken. Hieronder lees je in het kort haar verhaal en hoe ze deze dag heeft ervaren! Een heftig verhaal, waarin ze vertelt dat ze in elkaar geslagen is en zelfs haar haren in brand zijn gestoken, maar wij zijn zo trots op haar om wie ze is en wat ze nu voor anderen wil doen!

THANK YOU.

Verslag geschreven door een prachtig mooi kind die met ons mee is geweest afgelopen zondag!

Wij vinden het een eer dat jij erbij was en bedankt voor je mooie verslag van deze prachtige dag! Bedankt lieve Lisa( niet haar echte naam), je bent een kanjer!! Uiteraard plaatsen wij dit geheel anoniem:

[fullwidth background_color="" background_image="" background_parallax="none" parallax_speed="0.3" enable_mobile="no" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding_top="20" padding_bottom="20" padding_left="0" padding_right="0" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][one_half last

Begin deze week waren wij samen met Viënne Passchier te gast bij Let Me Know-school CBS Ichthus.

We hebben bijzonder nieuws te vertellen! Afgelopen week was overweldigend voor ons allemaal en eindelijk mogen we het vertellen aan jullie!
Viënne Passchier - onze ambassadrice - gaat aanstaande vrijdag naar Afrika om ons land te vertegenwoordigen tijdens de Miss World Heritage -verkiezing!

Onvoorstelbaar! Op 29 september plaatsten wij een oproep of er misschien een drukkerij ons wilde helpen. Peter Harte reageerde al vrij snel en wij namen telefonisch contact op met Peter.

Het volgende gebeurde: Peter bood ons 1000! posters en 2500 flyers aan! Achter de schermen werd er direct druk gebeld tussen alle vrijwilligers: "Nee, dat kan niet Natascha, heb je dat echt goed verstaan?"

Pesten is niet zomaar iets, blijkt wel uit het verhaal van iemand die ons volgt. Vandaag haar introductieblog, waarin zij vertelt hoe pesten invloed heeft gehad in haar leven. In de loop van de tijd zal ze ons op de hoogte houden van haar herstel.

 

Pagina's