Mooi artikel in Leusder krant Feestmiddag voor gepeste kinderen

Kinderen en jongeren die te maken krijgen met pesten, verdienen ook fijne herinneringen. Dat vindt initiatiefneemster Esther de Blij van project Let Me Know, een organisatie die opkomt voor kinderen die gepest worden en zich hierdoor buitengesloten voelen. De vrijwilligers van Let Me Know houden daarom woensdag 24 januari, mede met de AFAS Foundation, een feestmiddag bij AFAS.

Project Let Me Know is een geheel zelfstandig onderdeel van de stichting Stop Pesten Nu. Deze samenwerking zijn de initiatiefneemsters aangegaan omdat zij van mening zijn dat er zeer zorgvuldig met de jongeren en kinderen om gegaan moet worden en, indien nodig, ten alle tijd de hulp van een deskundige moet kunnen worden ingeschakeld. Het team achter het project bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die door middel van sponsoring en acties mooie dagjes uit organiseren om kinderen met elkaar te verbinden.

VRIENDSCHAPPEN 
Via een pitch bij AFAS in december 2015 haalde Let Me Know niet alleen een geldbedrag binnen waarbij de vrijwilligers al een aantal dagjes uit van hebben kunnen organiseren, ook zijn vorig jaar honderd kinderen naar de musical The Beauty and the Beast geweest op uitnodiging van de AFAS-Foundation. ,,Dat waren bijzondere dagen voor alle kinderen en jongeren. Er zijn mooie vriendschappen ontstaan'', aldus De Blij.

GENIETEN
 ,,Ondanks dat de pitch al in 2015 was, blijft de AFAS-Foundation zich keer op keer inzetten voor de kinderen en jongeren die gepest en buitengesloten worden. Het is zo ontzettend fijn te merken dat wij als vrijwilligers er niet alleen voor staan. Want zonder hulp kunnen wij niks organiseren en de kinderen en jongeren verdienen het zo. Dat AFAS hun deuren opent voor deze kinderen vinden wij een enorm warm gebaar. Op 24 januari 2018 gaan wij samen met de AFAS Foundation een mooie en bijzondere kindermiddag organiseren in Leusden, voor alle kinderen uit het land die buitengesloten worden en vaak alleen achterblijven op het schoolplein terwijl andere kinderen wel mee mogen naar het feestje van een klasgenoot. De invulling blijft nog een verrassing maar er komt in ieder geval een theater voorstelling. We maken er een bijzonder feest van en de kinderen hoeven alleen maar te genieten en zichzelf te zijn."

ARMBANDJES 
Behalve sponsoring komt er geld binnen via de armbandjes met de tekst Let Me Know. ,,Door middel van het dragen van ons bandje geef je zichtbaar aan voor kinderen die gepest worden dat ze weten dat ze bij je terecht kunnen. Ik besef dat het aanspreken een hoge drempel is maar de kinderen en jongeren die daadwerkelijk durven op te staan tegen pesten en zichtbaar laten zien dat ze benaderbaar zijn, maken wel degelijk een verschil. Het mooiste voorbeeld dat ik heb, is van een jongen die gepest werd in zijn klas en mij vertelde dat er twee kinderen het bandje gingen dragen en hij zich daardoor niet meer zo alleen voelde. Zij durfden met het bandje te laten zien dat pesten helemaal niet okay is."

Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar die te maken hebben (gehad) met pesten zijn welkom op het feest.  ,,Nare herinneringen kunnen wij helaas niet wegnemen maar wat wij wel kunnen doen, zijn nieuwe mooie herinneringen creëren." Aanmelden kan tot en met 6 januari 2018 via letmeknownl@gmail.com maar vol is vol. Uiteraard worden er op deze middag geen foto's gemaakt van de kinderen. Meer informatie over het project is te vinden op www.letmeknow.nl.

 

Bron Leusderkrant