Let Me Know op school

Wat kan Let Me Know voor uw school betekenen?

Let Me Know kan voor uw school heel erg veel gaan betekenen. U maakt uzelf samen met de leerlingen zichtbaar en benaderbaar. Leerlingen die nu gepest worden, weten in één oogopslag wie zij aan mogen en kunnen spreken. Zij zullen de leerlingen direct herkennen aan hun polsbandje.

Let Me Know-captain

Elke school heeft een pestbeleid en aanspreekpunt dat hulp kan bieden als er gepest wordt. Vaak is dit een leerkracht, conciërge of een klassenmentor. Let Me Know is een extra ondersteuning om pesten bespreekbaar te maken en leerlingen en onderwijskundigen bewust te maken dat ze echt kunnen helpen en een verschil kunnen maken. Bij het Let Me Know-bandje wordt een kaartje bijgesloten met daarop telefoonnummers van hulplijnen voor de leerlingen, maar natuurlijk ook voor de leerkrachten voor wanneer zij met vragen zitten of advies nodig hebben. Is er op uw school een leerling die iets goeds gedaan heeft met Let Me Know, dan mag u deze leerling bij ons voordragen worden als een V.I.P. Let Me Know'er. Elke 3 maanden wordt uit de inzendingen een leerling gekozen die in het zonnetje wordt gezet. De inkomsten van de bandjes komen geheel ten goede aan Project Let me know. Hiermee worden Let Me Know-dagen georganiseerd voor kinderen die gepest worden. Als school kunt u, uiteraard met toestemming van de leerling en de verzorgers/ouders, een aanmeldingsformulier invullen op www.letmeknow.nl. Wij nemen dan met u en de ouders/verzorgers contact op om te bespreken wat deze positieve dag inhoudt. Uiteraard wordt de privacy van de deelnemers gewaarborgd. Als uw school besluit een Let Me Know-school te worden, dan kan het aanspreekpunt op school benoemd worden tot Let Me Know-captain. Ook kunnen er meerdere Let Me Know-captains benoemd worden om een groep volwassenen te vormen die samen achter de leerlingen met het polsbandje staan. Op deze manier is er ook elke dag een captain op school aanwezig.

Wat te doen als Let Me Know-captain?

De Let Me Know-captain organiseert maandelijks een meeting, zodat de school weet wat er speelt en of er vragen zijn. Daarnaast zullen er met regelmaat ideeën en opdrachten voor scholen op de website van Let Me Know geplaatst worden. De opdrachten en ideeën vindt u in het kader hiernaast. Via onze webshop kunt u als school ook producten aanschaffen om van uw school zichtbaar een Let Me Know-school te maken.

Nieuwste opdrachten

Deze maand hebben we 2 opdrachten uitgekozen, u mag natuurlijk ook een opdracht uitzoeken van de vorige maand. Het is wat op dit moment aansluit bij uw klas of school.

Opdracht 1:

Geef alle kinderen een A4 papier en maak met de klas of tijdens de Let Me Know-meeting 'anti-pest ramen'. Het werkt als volgt: ieder kind mag zelf weten wat hij of zij maakt. Dit kan een gedicht zijn, een tekening of misschien wel krantenknipsels die tegen pesten zijn en wat je tegen pesten kunt doen. Als de leerlingen klaar zijn mag iedereen iets vertellen over zijn werkstukje. Daarna worden alle werkstukken op de ramen geplakt op een manier dat ze van buitenaf te lezen zijn. Plak de werkstukken in de vorm van de woorden STOP PESTEN NU. Alle leerlingen, ouders en passanten kunnen nu lezen wat de kinderen gemaakt hebben en worden zich bewust van het onderwerp pesten. Op deze manier wordt pesten bespreekbaar en de campagne ertegen zichtbaar.

Opdracht 2:

Dit is een opdracht voor de leerlingen die Let Me Know'er zijn op school. Maak samen met de leerlingen een stukje op de website met een uitnodiging aan alle leerlingen van uw school om de Let Me Know-website te lezen en zich ook aan te sluiten als Let Me Know'er. U kunt tijdens deze meeting ook de Let Me Know-captains en aanspreekpunten voorstellen.